Kadullen op herfstwandeling in het Heidebos

Velen waren uitgenodigd, de enthousiasten kwamen opdagen. Met het zonnetje op ons bolletje, zette Daniël, de Natuurpuntgids ons op weg in het bos. Velen hadden het niet verwacht, maar de paddenstoelen waren dit jaar nog goed te zien. Sommige waren nog mooi en vol kleur, anderen sleten hun laatste dagen in het bos, bv. de inktzwam... De mooie blauwe inkt schitterde in het mooie ochtendgloren.

Wie oog had voor het natuurmoois, genoot intens van de grillen der natuur. We zagen veel en beleefden alles heel puur. Na de mooie zonnestralen, kregen we een koude hagel in onze nek en het zachte regentje voelde na een tijdje wel wat kil aan. Je rook de regen, maar ook de geur van het echte bos. Ondertussen vertelde onze gids vol vuur over alles wat Moeder Aarde ons te bieden heeft, het komt er alleen op aan om het te zien. Dat deden we dan ook. Maar als één zekerheid is in het leven, dan weet iedere kadul, dat na zo’n wandeling een aperitiefje staat te wachten om onze innerlijke mens ook te laten genieten.

’t Was weerom een hele mooie wandeling, een uitdaging voor iedere nieuwsgierige kadul. Bedankt gids Daniël, uw begeesterde uitleg is echt aanstekelijk. We kijken voortaan met hele andere ogen naar het bos.

Mieke

Herfstwandeling 2017

Slotfeest Kadullen Jeugd

Kadullen Jeugd vierden het einde van het werkjaar met een zonnig tuinfeest!