We waren met velen en daarom werd onze groep verdeeld: De kinderen boven en onder de 7 jaar! De oudsten vertrokken met Jens en kwamen heel wat te weten over het hoe en waarom men die dieren opvangt. Ze keerden allemaal terug met de wetenschap dat, als je een dier hebt, je ervoor moet zorgen of ervoor laten zorgen.

De kleuters kregen van Marina uitleg. Het verschil tussen een paard, een pony en een ezel werd mooi uitgelegd en ze leerde hen hoe men de diertjes moet aaien. Dat je niet achter zo’n dier mag staan en dat een paard heel graag heeft dat hij jou eerst ruikt, vooraleer je hem streelt.

Tussendoor kregen alle kinderen een verfrissing en een koek. Daarna mochten de kinderen zelf de paarden eten geven. Soms moet dat gebeuren volgens een bepaald ritueel, leerden ze.

De lentezon was die dag ook van de partij en dat stak die dag meteen in een feestelijk tintje. Prachtig! In het naar huis gaan, hoorde ik een leuke samenvatting van de middag: "Als IK later groot ben, ga ik nooit of nooit mijn dier in de steek laten of verwaarlozen!"

Onze toekomstige generatie gaf me een bevredigend gevoel, de dieren zijn veilig bij hen...

Mieke

Bedankt Henry voor de schitterende foto's!