Kadullen laten zich niet afschrikken...

...door de regen noch door de wind!

Woensdag 25 november stapte de Kadullen Jeugd met veel graagte de trein op, richting Sint-Niklaas, om naar het Huis van de Sint te gaan.

Aan de grote, statige woning van de Sint stond een grappige P(M)iet ons al op te wachten. Binnenin brachten de stoere rockpieten ons al in de juiste stemming. Daar kregen we een pluimpje, omdat we met onze fluohesjes aan de meest “veilige” kinderen van de Sint waren. Juh!!!

Eenmaal we de echte vertrekken van de Sint mochten bewonderen, werden onze Kadullenkinderen stil. Ze waren echt onder de indruk. Vooral de badkamer van de Sint...! Alles is daar rood: het toiletpapier, het voetmatje, washandjes, handdoeken... zelfs zijn shampoo en aftershave waren rood! Je kan het niet geloven, als je het niet echt gezien hebt!

We hadden nog nooit een echte Sintcomputer gezien, maar in het bureau van de Sint stond er één. Juf Mieke gluurde eens in het dikke namenboek van de Sint (dat mocht eigenlijk niet), maar toen ze haar naam zag staan is ze vlug weggegaan... Ze heeft niet verder verteld wat daarnaast stond geschreven. Naast het boek lag de bril van de Sint, dus hij zal nog niet zolang geleden hier gewerkt hebben.

De Pietenslaapkamer, die zag er rommelig en speels uit, maar de bedden waren wel allemaal flink opgemaakt! Wist je, dat Pieten voor het slapengaan nog wat met de kaarten speelden?

We lachten ons een kriek, toen we in de badkamer van de Pieten kwamen... Daar lag een Piet in het bad, die moest gewassen worden. Hij wachtte op nog vier andere Pieten.

  • Wist je dat de Pieten hun kledij niet uitdoen als ze in bad gaan?

De keuken van de Sint zag er wel klein uit, maar we veronderstellen dat het enkel de “keukenpiet” zal zijn die daar mag in werken. ’t Was er wel allemaal heel netjes, net zoals de eetkamer van de Sint. Sjiek zeg!

Op het einde van onze tocht zat Sinterklaas ons al op te wachten. Hij was weer blij om ons te zien. Hij vroeg meteen een groepsfoto te maken met hem en alle Kadullen! Als beloning, kregen we allemaal chocolade van de hoofdpiet.

Net voor we het huis verlieten, mochten we even oefenen hoe we de pieten speelgoed door de schouw gooiden en hoe we konden lopen op daken. Niet zo gemakkelijk als het eruit zag hoor!

In de tuin van de Sint stond 'Slecht-weer-vandaag', het grote mooie witte paard van Sinterklaas. Als je dit gezien hebt, dan weet je het wel! Maar je moet het wel éénmaal in je leven gezien hebben. Een tip voor alle kinderen, mama’s, papa’s, oma’s en opa’s: het is nog niet te laat!

Mieke Sergeant & De Kadullen Jeugd